Salı, Nisan 16, 2024
BATI TRAKYA

İLHAN AHMET T.C. VATANDAŞLARININ YUNANİSTANA GİRİŞ YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTEDİ.

Değişim Hareketi (KİNAL) Partisi  Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Dijital Enformasyon Bakanlığı tarafından meclis genel kuruluna sunulan AB dijital covid-19 aşı sertifikasıyla ilgili kanun görüşmesine, webex üzerinden katıldı. İlhan Ahmet yaptığı konuşmada,T.C. vatandaşları için Yunanistan’a giriş yasağının kaldırılması yönündeki çağrısını  dile getirerek şunları söyledi.İki ülke dışişleri bakanları sayın Nikos  Dendias ile sayın  Mevlüt Çavuşoğlu’nun, aşı belgelerinin karşılıklı tanınması hakkında vardıkları ikili antlaşma yakın zamanda yürürlüğe girmeli.T.C. vatandaşlarına giriş yasağı ile ticari olmayan yatlara deniz bağlantısı yasağının sürmektedir.Bu derhal kaldırılmalıdır.Trakya ve Doğu Makedonya bölgeleri büyük oranda Türkiye’den gelen turistlere bağlı olduğundan , Kipi (Bahçeköy) – İpsala sınır kapısı ile Nimfea (Yanıkköy) – Makaz sınır kapıları turizme  açılmalıdır.

T.C. ATİNA BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN DUYURU

T.C. vatandaşlarına yönelik yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yunanistan ülkemize yönelik seyahat yasaklarını son olarak 14 Haziran 2021 tarihine kadar uzatmıştır. Bu çerçevede, 20 Mart 2020 tarihinden itibaren İpsala – Kipi hudut kapısı vatandaşlarımızın geçişine kapalıdır. Keza, Ülkemiz limanları ile Ege adaları arasında tarifeli deniz seferleri yapılamamaktadır.
Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun, 31 Mayıs 2021 tarihinde Atina’ya gerçekleştirmiş olduğu ziyaret sırasında, KOVID-19’a karşı aşılanmış veya son 72 saat içinde gerçekleştirilmiş PCR test sonucu negatif olan kişilerin iki ülke arasında seyahatine imkan verilmesi konusunda ilke mutabakatına varılmıştır. Sözkonusu kararın uygulanmasına yönelik teknik çalışmalar devam etmekte olup, henüz tamamlanmamıştır.
Bu çerçevede, zorunlu ve istisnai koşullar haricinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan’a giriş yapması mümkün değildir.”